Volleybalsters in drie sets te sterk voor België op World Grand Prix

Boris (borisz)

De Nederlandse volleybalsters zijn het tweede weekeinde van de World Grand Prix begonnen met een overwinning. In het Russische Yekaterinburg was Oranje vandaag in drie sets te sterk voor België. De setstanden waren: 25-22 25-19 en 25-21.

Voor Oranje was het de derde overwinning in de vierde groepswedstrijd. Vorig weekeinde won de ploeg van bondscoach Jamie Morrison in Apeldoorn van de Dominicaanse Republiek en Thailand. Op de slotdag verloor Nederland van Japan. Morrison bracht voor de drie wedstrijden in Rusland een wijziging aan in zijn selectie. Britt Bongaerts kwam in de selectie in plaats van Femke Stoltenborg. 

België  had zijn eerste drie duels verloren, maar maakte het Oranje bij vlagen knap lastig. Nederland snelde in het begin weliswaar simpel naar 10-3, maar bij 12-12 was het weer gelijk, waarna Oranje pas vanaf 20-20 door kun drukken. In de tweede set ging het tot 10-10 gelijk op en in de derde nam België zelfs een 8-10 voorsprong. Nederland bleef bij de les en wist alsnog het in drie sets af te maken. 

Oranje speelt zaterdag in Rusland opnieuw tegen de Dominicaanse Republiek. Op zondag wacht het gastland. Een plaats in de top vijf na drie pouleweekenden levert een ticket op voor de Final Six begin augustus in China.