Ware thrillers in halve finales mannendubbelspel Wimbledon

heywoodu

De halve finales van het mannendubbelspel op Wimbledon hebben twee prachtige duels opgeleverd. Bij elkaar werd ruim acht uur gespeeld voor duidelijk was wie om de titel gaat strijden.

Lukasz Kubot uit Polen en de Braziliaan Marcelo Melo zijn in Londen als vierde geplaatst en namen het op tegen de nummers één van de plaatsingslijst: Henri Kontinen uit Finland en zijn Australische kompaan John Peers. Dat werd een lang duel, waarin de vijfde set de beslissing moest brengen. Pas na 3,5 uur slaagden Kubot en Melo erin hun concurrenten af te schudden: 6-3, 6-7 (4), 6-2, 4-6, 9-7.

De tweede halve finale had drie Kroaten op het veld staan: Nikola Mektic en Franko Skugor namen het op tegen hun landgenoot Mate Pavic en de Oostenrijker Oliver Marach, als zestiende geplaatst. Dat werd een ware slooppartij en na een dikke 2,5 uur begon de vijfde en beslissende set. Dat werd een lang verhaal, want beide duo's serveerden ontzettend sterk. Bijna twee uur later braken Marach en Pavic door de service van hun opponenten, waarna ze het eindelijk uit konden serveren: 4-6, 7-5, 7-6 (4), 3-6, 17-15.