FC Twente haalt Oostenrijkse spits

Redactie

FC Twente heeft zich versterkt met Marko Kvasina. De 20-jarige Oostenrijkse spits komt over van Austria Wien en tekent voor vier jaar bij de Tukkers.

Kvasina doorliep de jeugdopleiding van Austria Wien en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde hij 47 wedstrijden voor de ploeg waarin hij vijf keer scoorde.

"Deze transfer geeft mij een trots gevoel", vertelt Kvasina op de officiële clubwebsite van FC Twente. "De laatste zes jaar heb ik voor Austria Wien gespeeld en nu is het moment gekomen om deze mooie nieuwe stap te zetten."

"De laatste jaren heb ik de Nederlandse competitie goed gevolgd en ook veel duels van FC Twente gezien, de goede sfeer in het stadion viel mij direct op. Het voetbal dat hier wordt gespeeld past bij mij en ik kijk uit naar het moment om voor deze mooie club te spelen."

Commercieel manager Jan van Halst is blij met de komst van de jeugdinternational van Oostenrijk. "Met Marko Kvasina hebben we onze selectie kunnen versterken met een jonge talentvolle aanvaller, een fysiek sterke speler die lengte toevoegt aan onze voorhoede. We volgden Marko al enige tijd en we zijn blij dat hij voor FC Twente heeft gekozen."

Kvasina gaat bij Twente de concurrentie aan met Tom Boere, die FC Oss verruilde voor Enschede. Ook versterkte de club zich tijdens de transferperiode onder andere met Danny Holla en Haris Vuckic.