Nijland: "We leveren 27 goals in"

Redactie

FC Groningen bereidt zich voor op een vertrek van Mimoun Mahi. Na de transfer van Bryan Linssen is dat opnieuw een forse tik.

Linssen verruilde Groningen voor Vitesse voor een bedrag van één miljoen euro. Mimoun Mahi, die vorig seizoen met zeventien goals clubtopscorer werd, zal vermoedelijk meer opleveren, zeker aangezien de club in maart de eenzijdige optie lichtte en zijn contract nu doorloopt tot medio 2019.

Groningen zoekt hard naar versterkingen, vooral in de aanval dus. Bij het eerste oefenduel, tegen de amateurs RWE Eemsmond, liet trainer Ernest Faber verstek gaan omdat hij op dat mment de potentiële nieuwe aanvalsleider bekeek. "We hebben nu vijf nieuwe spelers gehaald. Deze week hopen we nog een aanvaller te presenteren. Daarna is de portemonnee ook leeg", zegt algemeen directeur Hans Nijland.

Een vertrek van Mahi wordt zeer waarschijnlijk geacht. "We gaan er vanuit dat Mimoun vertrekt. Er mag aanvallend nog wel wat gebeuren. We leveren 27 doelpunten in."

Overigens wordt Sergio Padt, die zich bij Groningen in de kijker van Oranje keepte, in verband gebracht met PSV. Nijland weet van niks. "Ik heb Sergio gisteren nog gesproken en er is contact geweest met zijn management. Niemand weet iets van Eindhovense interesse. Wij houden Sergio het liefste gewoon in Groningen."