Lens: "Ik wil duidelijkheid"

Redactie

Jeremain Lens wil graag naar Fenerbahçe, maar die club handelt nogal traag en daar is de Nederlander niet erg blij mee.

Lens werd vorig jaar door Sunderland aan Fenerbahçe gehuurd en maakte er een sterke indruk. Hij stond 25 keer in de basis in de Süper Lig, scoorde vier keer en speelde zich terug in het Nederlands elftal. De 29-jarige oud-PSV'er wil graag verder bij Fener en Sunderland is bereid hem te verkopen, maar de Turken handelen niet zo snel.

"Ik weet niet wat de redenen zijn waarom er nog geen aanbieding is gedaan", zegt Lens in gesprek met FOX Sports. "Er is alleen gepraat, ik heb niets op papier. Ik wil duidelijkheid. Het lijkt er inderdaad op dat ze eerst iemand moeten verkopen om mij te kunnen halen. Ik lees in de media dat Fenerbahçe op míj aan het wachten is, maar ik heb helemaal geen aanbod gezien waarop ik kan reageren."

Voor een vastgesteld bedrag van onbekende hoogte kan Lens, die al twee seizoenen bij Sunderland onder contract staat, zijn broodheer verlaten. "Ik wil graag terug naar Fenerbahçe. Maar als zij niet kunnen of niet willen handelen, dan neem ik andere clubs ook serieus. Er is wel wat contact geweest links en rechts, maar nog niets concreet." Ook werd hij her en der al gelinkt aan een terugkeer naar Nederland, maar daarvoor vindt Lens het nog te vroeg. "Mijn interesse gaat nu niet uit naar de Eredivisie. Ik wil nog een paar jaar in het buitenland voetballen."