Alle landen in Groep B scoren 1 keer tijdens Confederations Cup

Mexicanobakker

Vandaag werden er in de strijd om de Confederations Cup twee wedstrijden gespeeld en beide keren werd het 1-1. Kameroen was beter tegen Australië maar kon de Socceroos niet verslaan, terwijl Duitsland en Chili elkaar ook in de wedstrijd aardig in evenwicht hielden.

De wedstrijd tussen Kameroen en Australië werd zelden spannend. Zambo Anguissa scoorde vlak voor rust een mooie goal na een doodsaaie eerste helft. De tweede helft was iets vermakelijker, Kameroen kreeg een aantal goede kansen op een tweede treffer maar het was Australië dat de tweede goal maakte: Mark Milligan schoot raak na een penalty door een zeer domme overtreding van een Kameroense verdediger.

Duitsland - Chili was juist in de eerste helft spannend. Alexis Sanchez scoorde al na vier minuten de openingstreffer na een blunder in de Duitse defensie. Chili bleef de gehele eerste helft beter zonder echte kansen te krijgen. Duitsland kreeg er wel een en het was plots raak. Lars Stindl werd knap vrijgespeeld en scoorde de 1-1. Daarna was er in de tweede helft weinig meer te beleven. Duitsland liet af en toe wat plaagstootjes zien, maar werd nooit echt gevaarlijk en Chili kon het sterke spel uit het eerste bedrijf niet meer opbrengen.

Door de uitslagen hebben Chili en Duitsland in de laatste wedstrijd aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de halve finales van de Confederations Cup. Kameroen en Australië hebben een overwinning nodig om nog kans te maken op de volgende ronde.