Crytek laat spierballen zien met Hunt: Showdown

Wouter (2dope)

Crytek heeft een officiële gameplaytrailer online gezet van hun nieuwe survivalgame Hunt: Showdown. De 'PvPvE-game' heeft een aantal bijzondere eigenschappen, en Crytek laat met de trailer zien dat het nog altijd de know-how in huis heeft om een grafisch indrukwekkende productie neer te zetten.

Hunt: Showdown werd in mei van dit jaar aangekondigd met een weinig onthullende teaser-trailer die niettemin een goede indicator was voor de onheilspellende sfeer die spelers in de game staat te wachten. De nieuwe titel is ontstaan uit de nalatenschap van Hunt: Horrors of the Gilded Age, een project dat in 2014 werd aangekondigd maar hetzelfde jaar nog werd afgeblazen als gevolg van de sluiting van Cryteks Amerikaanse divisie.

De opzet van Hunt: Showdown is opvallend. In een duo open je de jacht op allerlei angstaanjagend gespuis zoals monsters, gemuteerde freaks, reusachtige spinnen en ander nachtmerrievolk. Er zijn in de spelwereld echter nog vier andere teams aanwezig, die eveneens in tweetallen jagen op de vele hordes griezelige wezens. Deze basis biedt een potentieel interessant spelverloop omdat het lang niet altijd voordelig is om in een strijd verwikkeld te raken met andere spelers. Daarnaast kun je ervan profiteren wanneer andere duo's slaags geraakt zijn met bijvoorbeeld een horde zombies of met elkaar. Sneak je er geruisloos langs of verras je het andere team met wat ouderwets backstabben? Misschien is het zelfs nog wel lucratief om je concullega's in eerste instantie te assisteren.

Volgens de beschrijving op de website, die sowieso het bekijken wel waard is als je interesse is gewekt, komt de game vooralsnog alleen uit voor pc.