Haas stunt is Federer de baas

heywoodu

Tennisser Tommy Haas heeft op het ATP-toernooi van Stuttgart voor een forse verrassing gezorgd. De 39-jarige Duitse veteraan stond met een wildcard in het hoofdtoernooi en nam het daarin in de tweede ronde op tegen niemand minder dan Roger Federer, de mondiale nummer vijf.

Federer wist de eerste set zonder grote problemen te winnen, maar in set twee sleepte Haas een tiebreak uit het vuur, die hij nog won ook. Op 2-2, nadat hij met moeite zijn service had gehouden, sloeg Haas toe door de opslag van Federer te breken. Met nog eens veel moeite hield hij zijn volgende opslagbeurt, waarna de Duitser het vakkundig afmaakte: 2-6, 7-6 (8), 6-4.

Haas is inmiddels afgezakt naar de 302e plek op de wereldranglijst en dat zorgt voor een interessante statistiek. Slechts één keer eerder in zijn zeer lange carrière verloor Federer van iemand die lager stond op de ranglijst: in 1999 ging de toen nog piepjonge Zwitser onderuit tegen Björn Phau, ook een Duitser, die 407e stond op de ranglijst. De laatste keer dat Haas van een toptienspeler won was overigens al ruim drie jaar geleden.