Sagan sprint naar zege in Zwitserland

H.Vviv

Peter Sagan heeft de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De wereldkampioen was in de massasprint duidelijk te snel voor Michael Albasini en Matteo Trentin. In het algemeen klassement blijft Damiano Caruso leider.

Pas na zeventig kilometer kwam er een kopgroep tot stand met daarin een van Roompot-Nederlandse Loterij: Jasper Asselman. De Nederlander had het gezelschap Benjamin King (Dimension Data) , Arman Kamychev (Astana), Lars-Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport), Sam Bewley (Orica-Scott) en Jelle Wallays (Lotto Soudal). De zes hadden een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton.

Asselman en King zouden het langst voorop blijven, maar op zes kilometer van de streep waren ook zij eraan voor de moeite. In voorbereiding op de sprint nam Quick Step Floors het tempo over.

In de sprint koos Nikias Arndt voor de verassing door vroeg aan te gaan. De Duitse sprinter van Sunweb kreeg meteen Sagan op zijn wiel. De wereldkampioen ging ook meteen over Arndt en boekte een simpele overwinning. Albasini kwam op enkele fietslengtes als tweede over de streep.

Miguel Ángel López kwam zwaar ten val. De winnaar van vorig jaar had afgelopen week net zijn rentree gemaakt, nadat eind vorig jaar zijn scheenbeen op training had gebroken.