Zwemsters Efimova en Sjöström bloedsnel in Barcelona

heywoodu

De eeste dag van de Mare Nostrum-zwemwedstrijden in Barcelona heeft gelijk snelle tijden opgeleverd. Vooral Yuliya Efimova en Sarah Sjöström waren bloedsnel.

Sjöström was de beste in een sterk veld op de 50 meter vrije slag en deed dat in een toptijd van 23,96 seconden. Dat zou op de vorige twee Spelen goed zijn geweest voor goud en in de laatste jaren was naast Sjöström zelf alleen Cate Campbell sneller. Met 24,29 eindigde Ranomi Kromowidjojo als tweede, goed voor plek drie op de wereldranglijst dit jaar.

Ook op de 100 meter vlinderslag was Sjöström weer erg snel. De Zweedse olympisch kampioene tikte aan in 56,27 seconden, 0,07 tellen langzamer dan afgelopen weekeinde in Monaco, maar snel genoeg om haar favorietenrol voor het WK nog eens duidelijk te maken. Met 1:56,28 op de 200 meter vrije slag liet Femke Heemskerk ook weer eens een goed resultaat zien, wat haar de winst in Barcelona opleverde.

Ook de Russische Efimova maakte grote indruk. In de finale van de 200 meter schoolslag zwom ze naar een tijd van 2:19,83 minuten, een kleine driekwart seconde langzamer dan het wereldrecord van de Deense Rikke Pedersen. Net als Sjöström's tijd op de 50 vrij zou ook Efimova's tijd in Rio goed zijn geweest voor olympisch goud.