Crisis bij 50PLUS laait weer op

murp

De crisis binnen 50PLUS die eind vorige week leek te zijn bezworen, is in het weekeinde weer opgelaaid. Er wordt gedreigd met advocaten en een motie van wantrouwen tegen het partijbestuur ligt weer op tafel.

Een groep leden wil bestuur en partij vernieuwen. De critici wijzen daarbij onder meer op een ,,teleurstellend verlopen" verkiezingscampagne. Ook menen zij dat kandidaat-partijvoorzitter Jan Zoetelief vernieuwing in de weg staat.

Vrijdag leek de kwestie opgelost toen het partijbestuur akkoord ging met een voorstel tot vernieuwing. Een mededeling dit weekeinde hierover op de website van de partij is de 'vernieuwers' in het verkeerde keelgat geschoten.

Onjuist

,,Die mededeling is onjuist en belastend voor mij en de leden", zegt Dick Schouw, secretaris van de afdeling Noord-Brabant, zondag. Hij is een van de critici en tevens kandidaat voor het voorzitterschap. Volgens hem staat ,,de hele partij in brand".

Schouw dreigt met medestanders komende zaterdag op het partijcongres een motie van wantrouwen tegen het bestuur in te dienen. Als het bericht maandag nog niet van de website is verdwenen, wil hij het bestuur aanklagen wegens smaad en laster.

Uit bestuur

Ook speelt nog mee dat het partijbestuur op het congres Adriana Hernandez, de partner van Schouw, uit het bestuur wil zetten.

Volgens Schouw heeft vertrekkend voorzitter Jan Nagel geprobeerd om de mededeling van de site te verwijderen, maar heeft hij hiervoor geen medewerking gekregen. Nagel wilde hierop zondag niet reageren. ,,Geen commentaar." Vicevoorzitter Maurice Koopmans denkt dat er weinig aan de hand is. ,,Het is een storm in een glas water."

Crisis bij 50PLUS laait weer op
Crisis bij 50PLUS laait weer op (Foto: ANP)