Kruijswijk heeft vertrouwen in derde week van de Giro

H.Vviv

Steven Kruijswijk werd zaterdagmiddag negende op 49 seconden van Tom Dumoulin. In het klassement steeg de Nederlander van LottoNL-Jumbo naar een elfde plaats in het klassement.

''Ik had wel vertrouwen in mezelf, maar als je dan in de eerste week zulke klappen krijgt dan ga je een beetje twijfelen. Dus ik dacht ga er gewoon vanaf begin af aan scherp in en dan zien we wel waar ik eindig'', aldus Kruijswijk.

Kruijswijk voelde zich wat beter dan de afgelopen dagen waarin de renner toen hij nog kampte met de naweeën van een val en veel tijd verloor. ''Ja, ik was wel een beetje bang natuurlijk dat me vandaag hetzelfde ging overkomen. En zeker op zo’n explosieve klim. Ik had er wel schrik van, maar ik dacht gewoon doen, en als het gebeurt, jammer dan. Dan zien we wel. Maar gelukkig ontplofte ik deze keer niet helemaal en kon ik redelijk bijblijven.

De Brabander van LottoNL-Jumbo heeft vertrouwen in de derde week van de Giro d'Italia. ''Ik zit niet bij de eersten, maar volgens mij ook weer niet heel ver achter die mannen. Als ik deze lijn kan doortrekken dan heb ik weer vertrouwen in de laatste week. De conditie is er gewoon, maar het moet wel kloppen.''