Viņales pakt pole in Le Mans, zware crash Miller

heywoodu

Maverick Viñales heeft zijn tweede poleposition in de MotoGP veroverd. De Spaanse Yamaha-coureur reed in Le Mans de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk en mag zondag op plek één beginnen.

Met 1:31,994 was Viñales de enige die onder de 1:32 dook in de spannende kwalificatie, waarin vooral in de slotfase de nodige wisselingen te zien waren. Het was uiteindelijk de teamgenoot van Viñales, Valentino Rossi, die het dichtst in de buurt bleef. Il Dottore gaf één tiende van een seconde toe en zette zijn Yamaha op plek twee.

Het werd een feestelijke dag voor Yamaha, want ook satellietrijder Johann Zarco start vanaf de eerste rij. De Fransman, die dit seizoen bij Tech 3 ijzersterk debuteert in de MotoGP, troefde de Honda's van Cal Crutchlow en Marc Marquez af. Andrea Dovizioso completeert de tweede startrij.

Vlak voor de kwalificatie werd de vierde vrije training gereden en daarin zorgde Jack Miller voor een schrikmoment. De Australiër van het Marc VDS-team kwam snoeihard ten val, maar stond gelukkig op en kon in de kwalificatie weer in actie komen.

De crash van Miller (Bron: YouTube)