AS Roma stelt titel Juventus uit

Redactie

AS Roma heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in de Serie A. In de Italiaanse hoofdstad werd koploper Juventus verrast.

Met vijf punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld had Juventus aan een gelijkspel voldoende om uitgerekend tegen AS Roma de titel te pakken. De Romeinen wilden dat niet laten gebeuren, al wist Juve in Stadio Olimpico wel als eerste te scoren. Gonzalo Higuaín bediende Mario Lemina, die van dichtbij afrondde.

Het antwoord van Roma liet niet lang op zich wachten. Kostas Manolas zag zijn kopbal uit een hoekschop worden gekeerd door Gianluigi Buffon. Op de rebound van Daniele De Rossi had de cultheld van de Oude Dame echter geen antwoord, waardoor het 1-1 werd.

Roma had het duel onder controle, maar het miste voorin de kwaliteiten van Edin Dzeko. De Bosnische spits raakte onlangs tegen AC Milan geblesseerd. Ook Kevin Strootman (schorsing) was er tegen Juve niet bij. Toch trokken de Giallorossi na rust de drie punten naar zich toe.

De tweede helft was een minuut of tien oud toen Stephan El Shaarawy vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Buffon werd geklopt en de bal via de binnenkant van de paal in het Turijnse doel belandde.

Met nog 25 minuten te gaan werd de marge zelfs twee goals. Mohamed Salah vond met een steekpass Radja Nainggolan, die dankzij Dani Alves geen buitenspel stond. De Belg nam aan en haalde meteen hard in de korte hoek uit: 3-1. Die voorsprong gaf de gastheer daarna niet meer weg.

AS Roma blijft tweede en het heeft met nog twee duels te gaan één punt voorsprong op Napoli. De nummer twee plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, nummer drie moet een play-off spelen. Juventus speelt woensdag tegen Lazio de finale van de Coppa Italia en vier dagen later kan de ploeg alsnog de scudetto pakken.