Daley Blind: "Trots op Ajax"

Redactie

Daley Blind heeft met Manchester United de Europa League-finale binnen handbereik. Er is een goede kans dat hij daar zijn oude club treft. 

Manchester United won donderdagavond met 1-0 op bezoek bij Celta de Vigo en dus is de kans groot dat Ajax - Manchester United in de Friends Arena in Solna de finale zal zijn. Daley Blind speelt dan tegen de club waar hij drie jaar geleden vertrok.

"Ik heb natuurlijk gekeken", zei Blind in gesprek met FOX Sports, kort na Celta - United. "Ajax speelde heel goed, het was een fantastisch resultaat. Ik was alleen maar blij om Ajax op deze manier te zien spelen en ook de sfeer in Amsterdam was fantastisch. Ik blijf een Amsterdammer dus ben ik ook wel trots op Ajax. Het zou fantastisch zijn om ze in de finale tegen te komen."

Veel mensen rekenen nu op de finale Ajax - Manchester United, hoewel Blind zelf graag een slag om de arm houdt. "We hebben een goede stap gezet richting de finale, maar we mogen onszelf niet rijk rekenen. We moeten scherp blijven", aldus de 44-voudig Oranje-international.