Tete over uitnodiging Oranje: "Zo snel kan het gaan"

Redactie

Kenny Tete meldde zich maandag met een goed gevoel bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. De verdediger heeft indruk gemaakt op bondscoach Danny Blind.

"De trainer zei dat ik twee goede wedstrijden had gespeeld. Zo zie je hoe snel het kan gaan", zei Tete in gesprek met FOX Sports. De 21-jarige speler van Ajax is dit seizoen bij zijn club geen basisspeler, maar hij profiteert nu van de afwezigheid van de geblesseerde Joël Veltman.

"Ik mag ook wel een beetje van geluk spreken, want er zijn ook best wel veel blessures. Het is een beetje van alles wat. Het geluk moet je ook mee hebben." Tete maakte geen deel uit van de voorselectie. "Ik wil gewoon bij Ajax spelen en als ik dat daar goed doe, kom ik vanzelf wel weer in beeld."

Kenny Tete heeft op dit moment vier interlands achter zijn naam staan. Hij debuteerde in oktober 2015 in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (1-2). Zijn laatste duel in Oranje was de oefenwedstrijd van juni vorig jaar in en tegen Oostenrijk, die in 0-2 eindigde.