Van de Zandschulp debuteert in Davis Cup

heywoodu

Tennisser Botic van de Zandschulp mag zich opmaken voor zijn eerste wedstrijd in de Davis Cup. Captain Paul Haarhuis heeft hem opgenomen voor het duel tegen Bosnië & Herzegovina begin april. 

Naast de 21-jarige Van de Zandschulp zijn ook Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer in de selectie opgenomen. "Botic is al een half jaar goed bezig. Hij is iemand voor de toekomst en kan nu ervaring opdoen in de Davis Cup", aldus Haarhuis. Van de Zandschulp zorgde in december nog voor een kleine verrassing door Haase in de NK-finale te verslaan. Vorige maand haalde hij de finale van het futuretoernooi in Lille.

Haarhuis debuteert zelf overigens ook en wel als captain in de Davis Cup, een rol die lang in handen was van Jan Siemerink. "Het wordt zwaar, maar ik heb veel vertrouwen in dit team. Hopelijk kunnen we eenzelfde soort successen boeken als met het Fed Cup-team", waarmee hij doelt op de halve finales van de Fed Cup, waar Haarhuis de Nederlandse dames vorig jaar naar leidde.

Als Nederland de Bosniërs verslaat mogen ze later in het jaar spelen voor een plek in de wereldgroep van 2018.