Amazon stopt Siri-concurrent in iOS-app

Redactie

Amazon gaat op iOS de strijd aan met Apples spraakassistent Siri. Het bedrijf van CEO Jeff Bezos brengt in de komende dagen een update uit van de Amazon-app waarin spraakassistent Alexa is verwerkt. Dezelfde techniek is al te vinden in de slimme Echo-speaker.

Inmiddels is er een flinke strijd gaande tussen de verschillende spraakassistenten. Zo investeert Google flink in Assistant, maakt Microsoft Cortana steeds slimmer en timmert Apple aan de weg met Siri. Amazon is al een poos bezig met de ontwikkeling van Alexa, maar pas sinds de introductie van de Echo-speakers heeft de techniek van het bedrijf een flinke vlucht genomen. De retailer heeft de techniek achter Alexa ondertussen ook opengesteld voor andere bedrijven. Met Alexa in de Amazon-app kun je met je stem onder meer producten bestellen, muziek opzetten of informatie opvragen.

Het is niet helemaal duidelijk in hoeverre Nederlanders iets aan Alexa op iOS gaan hebben. In ons land heeft Amazon alleen een webwinkel voor e-books en voor andere zaken moeten Nederlanders bij de Duitse afdeling van Amazon zijn. Diensten als Amazon Music zijn bij ons nog niet of nog niet goed te gebruiken.

Amazon stopt Siri-concurrent in iOS-app
Amazon stopt Siri-concurrent in iOS-app (Foto: BuzzT)