Vibraties hinderen Formule 1-motor Honda

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren lijkt wederom een lastig seizoen tegemoet te gaan. De reden hiervoor is dat de Honda-motor zowel paardenkrachten als betrouwbaarheid tekort komt. Een van de problemen die speelt is vibraties, waardoor de motor er tijdens het rijden vanzelf mee stopt, zo weet Sky Sports te melden..

McLaren had in de tweede en laatste testweek veel kilometers willen maken, maar kwam regelmatig op de baan stil te staan. De reden hiervoor waren elektronische problemen, veroorzaakt door vibraties in de motor. Honda weet niet waar de problemen vandaan komen omdat op de testbank hier niets van gebleken is.

Om te onderzoeken waar de problemen vandaan komen hebben McLaren en Honda meermalen motoren en delen van motoren vervangen, maar de exacte oorzaak van de problemen is nog niet achterhaald. Mede hierdoor mag de motor niet op vol vermogen lopen en komt het team op de rechte stukken 30 kilometer per uur tekort op de toppers. Dit zorgt er weer voor dat het MCL32-chassis nog niet volledig op de proef gesteld kon worden tijdens de testdagen.

Over twee weken wordt de Grand Prix van Australië verreden en het is de vraag of McLaren en Honda voor die tijd oplossingen paraat hebben. Er wordt verwacht dat door de problemen met de motor McLaren per coureur waarschijnlijk meer dan de maximale vier motoren zal gaan verbruiken, wat ze later in het jaar zal komen te staan op gridstraffen.