Koster grijpt naast medailles, Britse Muir ongekend sterk

heywoodu

Hardloopster Maureen Koster heeft op het Europees indoorkampioenschap in Belgrado naast de medailles gegrepen. De 24-jarige Goudase eindigde op de 3000 meter als vierde, nadat ze lang op weg leek naar een medaille.

Al snel werd duidelijk dat twee vrouwen in principe voor het goud en zilver gingen. De Turkse Yasemin Can en de Britse Laura Muir liepen rondenlang samen op kop, maar anderhalve ronde voor het einde sloeg de Schotse toe. Met een ongekende versnelling liep ze Can voorbij, die compleet kansloos toe moest kijken hoe Muir naar een nieuw kampioenschapsrecord van 8:35,67 minuten snelde. Muir won eerder deze week al de 1500 meter en liep vorige maand op de 3000 meter nog het Europees record uit de boeken. 

Can eindigde weliswaar op grote afstand, maar 8:43,46 bleek toch goed genoeg voor een nieuw Turks record voor de in Kenia als Vivian Jemutai geboren loopster. Koster leek achter Muir en Can hard op weg naar het brons, maar in de slotronden kwam de Britse Eilish McColgan nog voorbij. Koster kon dat tempo niet volhouden en eindigde op de vierde plek. 

De slotfase van de 3000 meter (Bron: YouTube)