Hamilton: "Bottas is beste teamgenoot ooit"

heywoodu

Lewis Hamilton is nu al uiterst tevreden met zijn nieuwe teamgenoot in de Formule 1. Na het vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg, die zijn stuurtje aan de wilgen hing, nam Valtteri Bottas het stoeltje over en dat lijkt een goede keuze van Mercedes.

"We hebben nu al een betere werkrelatie dan ik ooit met een andere teamgenoot heb gehad', zegt Hamilton, die in de Formule 1 onder meer naast Fernando Alonso, Jenson Button en Rosberg reed. Vooral met Rosberg was de spanning vaak te snijden: neutrale fans hoopten dat de twee in elk geval niet samen op het podium zouden staan, aangezien de sfeer dan meer weg had van een begrafenis dan een Formule 1-podium. 

"Hij zit nu in zijn eerste jaar bij het team en wil zijn uiterste best doen. Ik zit hier natuurlijk al langer en wil hem van zoveel mogelijk informatie voorzien om hem verder te helpen", klinkt het, enkele weken nadat Hamilton opriep om minder data te delen met teamgenoten. "Buiten de baan zorgt hij voor zijn eigen vermaak. Hij heeft een soort slimme, leuke humor, wat je niet altijd verwacht van een Fin", lacht de Brit. "Er is volledige transparantie tussen ons en dat vind ik erg prettig."