Rutten: "Niet verwacht dat Feyenoord het zó goed zou doen"

Redactie

Zondag staat de topper tussen Feyenoord en PSV op het programma. Fred Rutten was bij beide clubs werkzaam als hoofdtrainer.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Rutten zijn licht schijnen op het belangrijke duel in de race om de titel. "PSV zal niet schrikken van de entourage in de Kuip", weet Rutten. "Andrés Guardado is terug op niveau en hij heeft in dit soort wedstrijden meerwaarde. PSV bleef ook overeind in Vicente Calderón, hè? Dat wil wat zeggen hoor, ze raken echt niet in de war."

"Maar ook Feyenoord maakt een heel volwassen en stabiele indruk", vervolgt de 54-jarige Rutten, die tussen 2009 en 2012 bij PSV zat en in seizoen 2014/15 aan het roer stond bij Feyenoord. "Juist daarom is dit zo'n interessante wedstrijd. Ik kan niet direct een grote favoriet aanwijzen."

Voor Rutten komt de wederopstanding van Feyenoord niet als een complete verrassing. Hij vermoedde al dat de Rotterdammers de kloof met PSV en Ajax grotendeels zouden dichten. "Al had ik niet verwacht dat ze het dit seizoen zó goed zouden gaan doen", aldus Rutten.

"Bij Feyenoord heeft een aantal spelers de tijd gekregen om de stap van de subtop naar de top te maken. Dat is voor mij een belangrijke verklaring voor het succes. Kijk bijvoorbeeld naar Jan-Arie van der Heijden, die het wel in zich had, maar nu ook echt aanpikt", besluit Rutten.