Groenendijk volgt Petrovic op als hoofdtrainer ADO

Redactie

Alfons Groenendijk volgt de ontslagen Zeljko Petrovic op als trainer van ADO Den Haag. Hij heeft een contract tot de zomer getekend, met een optie voor twee extra jaar. Dit meldt de Haagse club woensdag. De 52-jarige Groenendijk is 's middags gepresenteerd.

"Alfons is een goede trainer die vorig seizoen bij Excelsior heeft bewezen om met beperkte middelen de club te kunnen behouden voor de Eredivisie. Bij ons komt hij in een vergelijkbare situatie terecht en wij kunnen zijn ervaring goed gebruiken", reageert Jeffrey van As, manager voetbalzaken van ADO, op de komst van Groenendijk.

"Ik heb er vertrouwen in dat hij ons op het hoogste niveau kan houden. Dat hij deze club van haver tot gort kent, is voor Alfons een groot voordeel", aldus Van As. Volgens eerdere berichten zou Dirk Heesen aangetrokken worden als assistent-trainer, maar daar lijkt geen sprake van. Ook Robert Maaskant was in beeld om Petrovic op te volgen.

Groenendijk speelde tussen 1982 en 1987 voor ADO. Als trainer stond Groenendijk aan het roer bij Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax en Excelsior.