ADO ontslaat trainer Petrovic

Peterselieman

Zeljko Petrovic is niet langer de trainer van ADO Den Haag. De club en oefenmeester zijn 'in goed overleg' uit elkaar gegaan, zo heeft de club laten weten. ADO staat momenteel zestiende in de Eredivisie en denkt met een andere trainer het team in de Eredivisie te kunnen houden. Assistent-trainer Ekrem Kahya neemt voorlopig de taken van Petrovic over.

Onder Petrovic kende ADO een flitsende start van het seizoen. De Hagenzen pakten tien punten uit de eerste vier duels, maar in de volgende zeventien wedstrijden werden slechts zeven punten behaald, waardoor de club afzakte naar plek zestien op de ranglijst. Hierop is besloten de Montenegrijn op straat te zetten als eerste Eredivisietrainer dit seizoen.

Algemeen Directeur Mattijs Manders: "Het was een moeilijke beslissing. Zeljko heeft een tijd lang met een smalle selectie moeten werken en heeft veel pech gehad met blessures. Daarbij was het ook te vaak onrustig rondom de club, maar geloof mij dat Petrovic iedere dag zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze club, maar soms werkt het gewoon niet meer."

Manager voetbalzaken Jeffrey van As: "De spelersgroep is inmiddels uitgebreid en Petrovic heeft er keihard aan gewerkt en er alles aan gedaan, maar wij hebben het idee dat de groep iets anders nodig heeft. In ons gesprek werd duidelijk dat onze trainer het in grote lijnen met ons eens was. Dus hebben wij gekeken naar het belang van ADO Den Haag, en in die lijn een beslissing moeten nemen. Een lastige beslissing, omdat Zeljko een prachtig mens is die het vuur uit de schenen heeft gelopen voor ADO Den Haag en ook in moeilijke tijden een rots in de branding is geweest."

ADO ontslaat trainer Petrovic (Pro Shots / Joep Leenen)
ADO ontslaat trainer Petrovic (Pro Shots / Joep Leenen)