Verschoor raakt leiding kwijt in Toyota Racing Series

Peterselieman

Richard Verschoor is niet langer leider in de Toyota Racing Series. Het Nederlandse talent kende naar eigen zeggen zijn slechtste weekend uit zijn carrière met een achtste, zesde en zevende plaats op Taupo Motorsport Park. Hierdoor kon concurrent Thomas Randle toeslaan.

Red Bull Junior Verschoor zat er op het Nieuw-Zeelandse asfalt het hele weekend al niet lekker bij en in race 1 bleek dit al. Na een crash van drie auto's volgde een rode vlag en een herstart. De Nederlander viel hierbij terug naar positie acht en kon niet meer naar voren komen. De zege ging naar Brendon Leitch die de eerste plaats na een fout van Marcus Armstrong cadeau kreeg. Jehan Daruvala greep de derde positie, voor Randle.

In race twee mocht Verschoor starten vanaf een achtste plaats en wist gedurende de vijftien ronden tellende wedstrijden twee plekken op te schuiven om op plek zes uit te komen. Vooraan kende Pedro Piquet weinig moeite om te winnen voor Randle en Daruvala.

Race drie gaf eenzelfde beeld als de eerste twee wedstrijden. Verschoor mocht wederom vanaf plek acht vertrekken en ook nu had de bolide van de Nederlander te weinig tempo in zich om aanspraak te maken op een hogere klassering dan plek zeven die uiteindelijk bereikt werd. Armstrong pakte de zege, voor Daruvala en Ferdinand Habsburg. Randle sloot zijn regelmatige weekend af op plek vier.

Met volgende week nog het laatste raceweekend op Manfeild Circuit Chris Amon in Feilding voor de boeg heeft Randle een voorsprong van 27 punten op Verschoor gepakt. Piquet staat twintig punten daarachter op plek drie.