Peloton sprint Vermeltfoort centimeters voor finish voorbij

heywoodu

Wielrenner Coen Vermeltfoort is zondag dichter dan ooit gekomen bij de eerste serieuze overwinning uit zijn carrière. De 28-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij kwam enkele centimeters tekort om de slotetappe van de Ronde van Valencia te winnen.

Door harde wind werd de etappe ingekort en reed men in totaal ruim vijftig kilometer in en rond Valencia. De meest serieuze aanval kwam van Iljo Keisse, die medevluchter Sep Vanmarcke achter zich liet en vervolgens hulp kreeg van Michal Kwiatkowski. Het Pools-Belgische duo had het tempo lekker te pakken, maar in de slotkilometer kwam het peloton te dicht in de buurt. 

Dat was het moment voor Vermeltfoort om een ultieme poging op succes te wagen. De Nederlander sprong weg en leek zijn paar meter voorsprong vast te houden...tot de rappe sprinters Bryan Coquard en Nacer Bouhanni hem in de laatste meter van de wedstrijd voorbij kwamen snellen. Coquard won, Vermeltfoort werd derde. 

Nairo Quintana's leiding kwam niet in gevaar en dus heeft de Colombiaan zijn eerste eindzege van het seizoen binnen, dertien seconden voor de Belg Ben Hermans. Op 32 seconden mocht ook de Italiaan Manuel Senni van BMC het podium beklimmen.