FOK! Wat een weer: veel bewolking, kans op regen

Monique Verlind (DJMO)

Is februari nat en koel,
dan is juli dikwijls heet en zwoel.

Het wordt vandaag een saaie zondag met veel bewolking, met in de ochtend in het noorden van het land nog wat regen. Het zuiden van het land kan 's middags rekenen op wat nattigheid. Heel af en toe is het mogelijk dat de zon zich even laat zien, maar veel kans geef ik haar niet. 

De temperatuur ligt rond de 7 graden Celsius, de wind is zwak tot matig en weet niet uit welke hoek ze wil waaien vandaag. 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 08:13
Zon onder: 17:34
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1654 Tweede en laatste opvoering van Vondels treurspel Lucifer. De autoriteiten verbieden verdere voorstellingen en het stuk blijft bijna twee eeuwen weg van het toneelpodium.
1831 De 29-jarige Nederlandse marineofficier Jan van Speijk laat zijn eigen kanonneerboot exploderen in de haven van Antwerpen vol munitie om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Belgen; dat was tijdens de Belgische Onafhankelijkheidsoorlog.
1958 De Amerikaanse luchtmacht verliest een atoombom voor de kust van Georgia, de bom is nog steeds niet teruggevonden.
1971 Antares, de maanlander van de Apollo 14, landt op de maan.
2005 In de provincie Groningen barst een discussie los over de veiligheid en gezondheidsrisico's van de oude smeerpijp die aan het begin van de 20e eeuw is aangelegd tussen de stad Groningen en Delfzijl. Er bestaan ernstige vermoedens dat de pijp, die sinds 1979 niet meer wordt gebruikt, lek is en dat daardoor kwik en andere giftige stoffen vrijkomen.
2013 Zes weken na de dodelijke groepsverkrachting van een 23-jarige studente in de Indiase hoofdstad New Delhi start de rechtszaak tegen vijf van de vermoedelijke verkrachters. Het proces vindt plaats achter gesloten deuren.

Een foto van een paar weken geleden op de Veluwe (Foto: Disbatch)
Een foto van een paar weken geleden op de Veluwe (Foto: Disbatch)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!