Kringloopwinkel vindt bom

qltel

Zoals bekend kun je bij de kringloopwinkel van alles vinden. Toch was een bom uit de tweede wereldoorlog een nieuwe vondst  voor kringloopwinkel de Wissel in Assen. Eigenaar Andries Mulder was door het magazijn aan het snuffelen en ontdekte het explosief. “Ik trok er eens aan en dacht: wat is dit?”

Alhoewel de uitbater van de kringloopwinkel niet weet waar het springtuig vandaan komt moet het in het inboedel van een ontruimd huis hebben gezeten. "We halen heel veel huizen leeg, dus het kan overal vandaan zijn gekomen. Maar we weten zeker dat iemand het in huis had."

Mulder ontdekte ook allerlei serienummers op het projectiel. Toen had hij toch wel door dat het serieus was en waarschuwde de politie.  "Die zijn langs geweest en stuurden snel een expert. Volgens de deskundige is het inderdaad een onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog."

De EOD is inmiddels op de hoogte gebracht en die komen het projectiel zo snel mogelijk ophalen.  ”Tenminste, dat hoop ik. Want ondertussen ligt hij hier in het kantoor. Toch wel een spannend idee”