Voorbeschouwing UFC on FOX 23: Shevchenko vs Peņa

Floris_Stempel

Zaterdag staat ons weer een aantal mooie gevechten in de octagon te wachten, met als afsluiter een damespartij tussen de Russische Valentina Shevchenko en de Amerikaanse Julianna Peña, de nummers twee en drie in de vedergewichtsklasse. Verwacht wordt dat de winnares van deze partij de kampioen in deze gewichtsklasse, Amanda Nunes, mag uitdagen.


UFC on FOX 23 promo (Bron: Youtube)

Shevchenko vs Peña
De Russische heeft in haar debuutjaar bij de UFC een enorm goede indruk achtergelaten. Met overwinningen op MMA-veterane Sarah Kaufmann en voormalig kampioene Holly Holm heeft The Bullet laten zien dat ze mee kan in de top van haar divisie. Een groter contrast met haar tegenstander Peña is echter haast niet mogelijk. Waar Shevchenko het voornamelijk moet hebben haar counter, is Peña degene die door middel van agressieve aanvallen haar tegenstander zo snel mogelijk op de grond wil hebben, om het gevecht daar met haar vuisten via ground-and-pound af te maken. Peña heeft inmiddels al acht van haar tien partijen gewonnen en is in de UFC nog ongeslagen. Ze zal haar agressie toch moeten proberen in toom te houden aangezien Shevchenko (13-2 MMA, 3-1 UFC) behoedzaam haar sterke wapens, timing en een harde rechter hoek, in stelling zal brengen zodra Peña dichtbij dreigt te komen.

Cerrone vs Masvidal
Inmiddels is dit al het vijfde gevecht in twaalf maanden voor Donald Cerrone. The Cowboy heeft van zijn laatste dertien gevechten er maar eentje verloren, in 2015 tegen toenmalig kampioen Rafael Dos Anjos. Sinds hij in een zwaardere gewichtsklasse is gaan vechten is Cerrone nog ongeslagen en heeft hij zelfs al driemaal een extra vechtbonus binnen weten te slepen (Performance of the Night). Tegenstander Jorge Masvidal brengt een schat aan ervaring mee in de octagon en heeft bijna geen zwakke punten. Zowel staand als op de grond laat de pupil van American Top Team het beste van zijn spel zien, alhoewel hij met zijn bokskwaliteiten waarschijnlijk de meeste punten zal binnenhalen.


Pepsi Center te Denver (Foto: Getty)

Arlovski vs Ngannou
Weinig mensen hebben enige hoop dat Andrei Arlovski deze partij zal winnen. De veteraan uit Wit-Rusland heeft zijn laatste drie gevechten hopeloos verloren en hij zal van Francis Ngannou moeten winnen om zijn baan bij de UFC te behouden. Ngannou daarentegen verkeert op dit moment in de vorm van zijn leven en heeft in zijn afgelopen vier gevechten nog geen dertien minuten in de octagon gestaan. Al zijn gevechten in de UFC zijn dan ook voortijdig beëindigd. Beide vechters voelen zich staand het meeste thuis, maar velen vrezen dat de KO-kracht van Ngannou Arlovski's kin zal laten bezwijken.

Caceres vs Knight
Dit gevecht in het vedergewicht tussen Jason Knight en Alex Caceres wordt geen saai schouwspel. Knight is een razendsnelle worstelaar, die met enorm technisch vernuft zijn tegenstanders naar de grond weet te krijgen om het daar via verwurgingen of armklemmen snel af te maken. De bizarre Caceres is juist staand een klasse apart en deze lichtvoetige Amerikaan zal met een spectaculaire traptechniek en snelle stotencombinaties proberen Knight van zich af te houden. Mocht het gevecht zich toch op de grond verplaatsen, dan is Caceres met zijn beperkte worstelkwaliteiten toch duidelijk de mindere van de twee.


Alex Caceres (Bron: Youtube)

Overig programma
Nate Marquardt vs Sam Alvey
Raphael Assunção vs Aljamain Sterling
Bobby Nash vs Li Jingliang
Luis Henrique da Silva vs Jordan Johnson
Eric Spicely vs Alessio Di Chirico
Marcos Rogério de Lima vs. Jeremy Kimball

UFC on FOX 23: Shevchenko vs Peña wordt gehouden op zaterdag 28 januari in het Pepsi Center te Denver, Colorado. Dit gala wordt uitgezonden door betaalzender FOX Sports. De uitzending op kanaal 4 begint rond middernacht en om 2:00 uur begint het hoofdprogramma.