WK darts: Webster verrast, alles eindigt in 4-0

Borizzz

De laatste avond voor kerst werden in het Londense Alexandra Palace een drietal tweederonnde partijen afgewerkt. De uitslagen van deze wedstrijden vind je hieronder.

Darren Webster - Simon Whitlock 4-0

Darren Webster staat in de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017. De Engelsman overklastte Simon Whitlock met maar liefst 4-0 in sets. Webster en Whitlock gingen scorend gelijk op, maar met de dubbels werd het grote verschil gemaakt. Na drie sets waren de dubbelpercentages zestig om 24, waardoor Webster maar liefst een 3-0-voorsprong in set pakte. In de vierde set leek The Wizard eindelijk het vertrouwen te pakken, maar in de beslissende vijfde set volgde toch weer de 180’er van Webster voor 4-0. In de derde ronde wacht Michael van Gerwen of Cristo Reyes.

Darren Webster - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Darren Webster - Simon Whitlock (Bron: PDC)

Gary Anderson (2) - Andrew Gilding 4-0

Gary Anderson heeft zonder een set af te staan de laatste zestien weten te bereiken van het PDC World Darts Championship. De titelverdediger had al geen kind aan Mark Frost en nu wist ook Andrew Gilding geen gevaar te stichten. Met een gemiddelde van 102,28 per beurt werd het 4-0 en zo gaat The Flying Scotsman na de kerstdagen aanleggen tegen Benito van de Pas.

Gary Anderson - Andrew Gilding (Bron: PDC)
Gary Anderson - Andrew Gilding (Bron: PDC)

Adrian Lewis (5) - Joe Cullen 4-0

Adrian Lewis heeft simpel de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te bereiken. Joe Cullen gaf niet thuis in Alexandra Palace, terwijl the Jackpot messcherp was. Het zorgde voor een zeer eenzijdig en ietwat saai duel met uiteindelijk een klinkende 4-0. In de derde ronde speelt Lewis nu tegen Raymond van Barneveld of Alan Norris.

Adrian Lewis - Joe Cullen (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Joe Cullen (Bron: PDC)