Russische langlaufers geschorst, Rusland raakt World Cup-finale kwijt

heywoodu

Als reactie op de beschuldigingen van staatsdopign in Rusland heeft de internationale skifederatie FIS zes Russische langlaufers geschorst. De langlaufers zouden genoemd worden in het inmiddels beruchte McLaren-rapport, maar ze worden door de FIS niet bij naam genoemd. 

Volgens Russische media gaat het echter om Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin, Evgeniy Belov, Alexey Petukhov, Evgenia Shapovalova en Julia Ivanova. Dat zijn grote namen in de langlaufwereld: Legkov won in Sochi olympisch goud op de 50 kilometer klassieke stijl, het koningsnummer van het langlaufen. Vylegzhanin won op dat onderdeel zilver en is de regerend wereldkampioen op de skiatlon. Pethukov is een van de beste sprinters van de laatste tien jaar.

De Russische langlaufbond heeft volgens de FIS uit eigen initiatief besloten om de World Cup-finale van dit seizoen terug te geven aan de FIS. Het evenement zou in maart in Tyumen gehouden worden als afsluiter van het seizoen, maar daar moet nu een nadere locatie voor gevonden worden.