Libisch vliegtuig: kaping zonder bloedvergieten beëindigd

qltel

Op Malta is vrijdag een Libisch passagiersvliegtuig geland dat eerder op een binnenlandse vlucht werd gekaapt, melden Maltese media. Het gaat om een Airbus A320 van Afriqiyah Airways. Er zouden 118 mensen aan boord zijn.

Volgens Maltese media zijn er twee kapers, die hebben gedreigd het toestel op te blazen. Wat zij precies willen is nog onduidelijk.

Update 16:20 uur:
De vliegtuigkaping op Malta is voorbij. Premier Joseph Muscat meldde vrijdagmiddag via Twitter dat de kapers van een Libisch passagiersvliegtuig zich hebben overgegeven. Ze werden opgepakt nadat ze het vliegtuig samen met de laatste bemanningsleden hadden verlaten.

De gijzeling is daarmee met een sisser afgelopen. Voor zover bekend bleef iedereen ongedeerd. In totaal zaten in het toestel van Afriqiyah Airways 118 mensen, onder wie zeven bemanningsleden. 

Update 13:25 uur:
Volgens berichten op Twitter zouden er 111 passagiers en 7 bemanningsleden aan boord zijn. De passagiers zijn 82 mannen, 28 vrouwen en 1 kind. Aan boord zouden 2 kapers zijn, die dreigen het toestel met handgranaten op te blazen.