Franse overmacht in Frankrijk teveel voor Hirscher

heywoodu

De alpineskiërs hebben de World Cup in Val d'Isère zondag afgesloten met de reuzenslalom. Op de Franse sneeuw werd in de afgelopen dagen geskied in het weekeinde waarin in Beaver Creek geskied zou worden, maar de Amerikaanse wedstrijden moesten door sneeuwgebrek afgelast worden.

In de eerste run was Marcel Hirscher de snelste, hoewel het verschil bijzonder klein was. De Oostenrijker had een voorsprong van 0,01 seconden op de Fransman Mathieu Faivre. Het was druk met de Fransen in de top, want op 0,44 seconden stond Thomas Fanara op plek drie, voor Victor Muffat-Jeandet (+0,77). De Italiaan Riccardo Tonetti nam plek vijf in, voor de volgende Fransman: Alexis Pinturault.

Pinturault ging in de tweede run voorbij aan Tonetti, waardoor er zelfs vier Fransen bij de beste vijf eindigden. Pinturault werd nog derde, want hij haalde ook Fanara - die een grote en kostbare fout maakte - en Muffat-Jeandet in. Faivre liet vervolgens een zeer sterke run zien, pakte een seconde voorsprong op Pinturault en legde Hirscher het vuur na aan de schenen. De Oostenrijker begon goed, maar kon het tempo van Faivre toch niet aan. Bij de finish moest hij 0,49 tellen toegeven en genoegen nemen met de tweede plek. 

Voor Faivre was het zijn eerste zege ooit. Vorig seizoen pakte hij met een tweede en derde plek al zijn eerste podiumplaatsen.