Hollywood walgt van College Tour-interview

Redactie

Verschillende Hollywood-sterren hebben afgelopen dagen met afschuw gereageerd op een oud interview met Bernardo Bertolucci in College Tour uit 2013. Daarin bekent de Italiaanse regisseur dat acteur Marlon Brando op de set van Last Tango in Paris in 1972 tijdens de beruchte 'boterscène' zijn tegenspeelster Maria Schneider met opzet aanrand zonder dat ze dat van tevoren wist.

"Aan alle mensen die deze film geweldig vinden: jullie kijken naar een 19-jarige die wordt verkracht door een 48-jarige man. De regisseur plande het zo. Ik ben er misselijk van", twittert Jessica Chastain. "Ik beaam dat", vult Evan Rachel Wood aan. "Dit is hartverscheurend en schandalig. Deze twee zijn zieke individuen om überhaupt te bedenken dat dit kan."

Ook Chris Evans schrikt van de bekentenis. "Wow. Ik zal nooit meer op dezelfde manier naar deze film, Bertolucci of Brando kunnen kijken. Dit is meer dan walgelijk. Ik ben woedend." Anna Kendrick is wel bij de les. "Schneider heeft dit jaren geleden al eens gezegd", schrijft zij. "Ik had geen idee", reageert Evans daarop. "Dan had ik eveneens woede gevoeld. Ze zouden opgesloten moeten worden."

Boter
Het bewuste interview met Bertolucci in het programma van Twan Huys werd in januari 2013 in Nederland uitgezonden. De regisseur deed daar uitgebreid uit de doeken wat er was gebeurd op de set. "In het scenario stond dat Marlon haar op de een of andere manier moest verkrachten. Ik zat met hem te ontbijten op de vloer van het appartement waar de opnames waren. Er lag een stokbrood en boter, en we keken elkaar aan en zonder iets te zeggen wisten we wat we wilden."

Het personage van Brando gebruikt in de film de boter als glijmiddel. "Ik heb niet tegen Maria gezegd wat er ging gebeuren. Ik wilde een pure reactie", aldus Bertolucci. "Als meisje, niet als actrice. Ik wilde dat ze reageerde maar ze voelde zich vernederd. En volgens mij heeft ze mij en Marlon daarom de rest van haar leven gehaat. Ik heb er geen spijt van maar ik voel me er nog steeds schuldig over."

Hollywood walgt van College Tour-interview
Hollywood walgt van College Tour-interview (Foto: BuzzE)