FOK! Wat een weer: Mist en zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Met een oostelijke stroming wordt de komende dagen weer koudere lucht aangevoerd. Dit is echter maar tijdelijk, want halverwege de nieuwe week wordt het weer een stuk zachter en neemt ook de kans op regen toe. Tot die tijd is het droog met vrij veel ruimte voor de zon.

Toch is er nog wel een kanttekening. En dat is de kans op mist. Die ontstond gisteravond en breidde zich daarna over grote delen van het land uit. Daarbij kon het lokaal ook glad zijn door opvriezing. De minima lagen namelijk ruim onder het vriespunt, tot -7 aan toe.

Nu is de vraag in hoeverre de mist vandaag oplost. Zeker in het noorden bestaat de kans dat het de hele dag mistig en grijs blijft. Dat bij temperaturen rond het vriespunt. Er zullen echter ook veel regio's zijn waar de mist wél oplost en dan is er weer aardig wat ruimte voor de zon. In die opklaringsgebieden kan het nog een graad of 5 worden. Er staat een meest matige oostelijke wind. Tegen of in de avond breidt de mist zich weer uit en kan het ook weer lokaal glad worden. De temperaturen zakken flink en komen vannacht uit op waarden tussen -3 en -7 graden. 

Morgen en dinsdag zijn nog twee mooie dagen met veel zon

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:25
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 
Bomen in het Reichswald (Foto: qltel)
Omgevallen boom in het Reichswald. (foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1791 Eerste nummer van 'The Observer' de eerste zondagskrant ter wereld.
1964 Het Beatles album Beatles for Sale komt uit.
1969 Black Panther Fred Hampton wordt in zijn slaap gedood tijdens een inval van de politie van Chicago.
2010 West-Europa kampt met extreme sneeuwval.
2014 Jeremy Thorpe, een Brits politicus overlijdt.