Cubs-fan (97) na 71 jaar opnieuw naar World Series dankzij internet

heywoodu

Voor het eerst sinds 1945 hebben de Chicago Cubs zich geplaatst voor de World Series, de grote finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Dat levert natuurlijk nogal wat vreugde en enthousiasme op in de stad, maar ook bij de penningmeester van de Cubs: tickets voor de wedstrijden gaan voor duizenden euro's over de toonbank.

Vrijdagavond krijgen de Cubs wel een hele bijzondere gast. Jim Schlegel is 97 jaar en was er in 1945 bij toen de Cubs voor het laatst in de World Series stonden. Hij stond destijds in legeruniform en gewapend met een ticket van $1,20 voor de poort van Wrigley Field, klaar voor de laatste en beslissende wedstrijd in de World Series van 1945...maar een feest werd het niet. De Cubs verloren van de Detroit Tigers en decennialang wachten begon.

In 2016, 71 jaar later, was het dan eindelijk zover: de Cubs staan weer in de World Series. Voor Schlegel's kleindochter Helen was dat een uitgelezen kans om haar opa eens te verrassen. Er werd een bericht op Reddit gezet, gewoon om te laten zien hoe gaaf het is dat hij er destijds al bij was, maar zonder het idee om tickets te krijgen. Iemand opperde echter dat er een crowdfundingsactie gestart zou moeten worden en zo geschiedde. 

Binnen de kortste keren leverde de actie zo'n twaalfduizend dollar en, belangrijker, toegangskaartjes voor de derde wedstrijd van de World Series op. "Dit is ongelooflijk...mijn opa kan nog nauwelijks geloven dat hij er écht heen gaat en vindt het helemaal geweldig!", aldus Helen tegenover The Huffington Post. Het geld wat niet gebruikt wordt zal overigens naar Purple Heart gaan, een stichting die Amerikaanse veteranen, zoals Schlegel, helpt.

Na twee wedstrijden in Cleveland staat het in de World Series overigens 1-1, dus de Cubs kunnen voor eigen publiek op voorsprong komen. Wie als eerste vier wedstrijden wint pakt de Amerikaanse titel.