Zoetermeerse bejaarden boos

qltel

Bewoners van twee zorgcentra aan de Gondelkade en de Albrandswaard in Zoetermeer zijn boos omdat ze in de weekeinden geen warme maaltijden meer krijgen. Palet Welzijn, de organisatie die deze maaltijden bezorgt zegt hiermee te moeten stoppen omdat het niet meer rendabel is.

De 99-jarige mevrouw van der Aart is een van de getroffenen. Ze heeft afgelopen weekend bij 1 van haar 9 kinderen gegeten. "Als je veel kinderen hebt en die wonen een beetje in de buurt dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar niet iedereen heeft kinderen of kinderen die de gelegenheid hebben om hun ouders in huis te halen", zegt haar zoon Peter van der Aart tegen radio 1. "Het wereldje van al die oudere mensen is erg klein. Dat beperkt zich tot de mensen die ze kennen. En waar zie je de mensen? Dat is natuurlijk in het restaurant en niet op hun eigen kamer. Dat restaurant is voor die mensen heel belangrijk geworden."

"Je kunt wel zeggen: we hebben gezonde magnetronmaaltijden, maar je zit dan aan je eigen keukentafel te eten. Het gaat niet alleen om de maaltijd, maar om het sociale contact. Vooral in het weekend valt dat nu dus weg."

Palet Welzijn laat weten dat de personeelskosten hoog en de omzet in het weekend laag. De woordvoerder zegt dat het pand wel open is in het weekend. De keuken is dicht, maar bewoners kunnen daar wel afspreken in het weekend.