Koeman: ''Dit jaar moet Feyenoord kampioen worden''

Vasion

Ronald Koeman, die in de periode 2011-2014 de trainer van Feyenoord was, ziet dit seizoen serieuze titelkansen voor de Rotterdamse club. Vandaag om 14:30 treden de Rotterdammers aan in Eindhoven tegen de nummer twee PSV.

Titelkansen

De tijd dat Feyenoord een selectie heeft om lang mee te gaan doen om de landstitel, is volgens Koeman dit seizoen wel. Koeman ziet dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst volwassener is geworden en over een veel bredere bank beschikt. Ook ziet Koeman dat de hoofdcoach beter wordt en meer ervaring krijgt in het trainerschap. 

PSV

Volgens de analytici is PSV de grote favoriet om in mei wederom met de landstitel aan de haal te gaan. Hoewel Koeman de selectie van PSV op papier de sterkste vindt, is het ‘minder dan dat het was.’ De ploeg van Cocu wist de afgelopen twee jaar de landstitel te veroveren. 

Van Gaal

In 2014 wist Feyenoord voor het laatst te winnen bij PSV(0-2). Koeman speelde in een formatie waar er met vijf verdedigers werd gespeeld. De zomer die daarop volgde werd hetzelfde systeem gebruikt door Van Gaal bij Oranje. De lof ging naar Van Gaal en dat steekt bij Koeman. ''Ik heb het systeem met vijf verdedigers al in 2002 met Ajax gebruikt. Het is dus niet begonnen in 2014. Van Gaal zat op de tribune tijdens de wedstrijd in Eindhoven.’’