Grote explosie in New Yorkse wijk Chelsea

qltel

In de wijk Chelsea op Manhattan in New York is zaterdagnacht een grote explosie geweest. De oorzaak van de explosie is onbekend, er zou een bom zijn afgegaan in een vuilcontainer.

De nooddiensten zijn ter plaatse en zeker drie mensen zijn gewond afgevoerd. Lokale media spreken al over meer dan twintig gewonden. Honderden mensen hebben hun huizen verlaten en vluchtte de straten in.

De politie doet onderzoek en heeft enkele straten afgesloten. De explosie vond plaats op 23rd Street, een grote winkelstraat in de hippe wijk Chelsea.

Update 09:08 uur:
Vlakbij de plaats van de explosie heeft de politie een snelkookpan gevonden. De pan was met draadjes verbonden aan een mobiele telefoon, bericht CNN op gezag van bronnen bij de politie. De werkwijze van de dader of daders doet denken aan die van de aanslagen in Boston in 2013. Zij gebruikten een snelkookpan om een spijkerbom te maken.

De politie van New York meldde eerder dat ze twee explosieven hebben gevonden en deze verder onderzoeken. De explosieven zouden zijn afgegaan in een vuilcontainer.

Bij de ontploffing in de wijk Chelsea op Manhattan zijn zeker 29 gewonden gevallen, maar niemand van hen is in levensgevaar. Het stadsbestuur is zeker van boze opzet, maar wil nog niet spreken van een aanslag.

Op zaterdag ontplofte eerder al een pijpbom in een prullenbak.