Promes: "Moet even over drempel heen"

Redactie

Het lukt Quincy Promes maar niet om zijn stempel te drukken op het spel van het Nederlands elftal. Hij hoopt zichzelf spoedig in de schijnwerpers te spelen.

Bondscoach Danny Blind posteert Promes steevast in zijn basisopstelling, maar de aanvaller geeft nog niet thuis. Dat terwijl hij bij Spartak Moskou de ene na de andere goal maakt. Hij hoopt binnenkort ook bij Oranje te doen waar hij het beste in is.

'Ik moet even over die drempel heen en dan komt het goed", zegt Promes tegen NOS. "'Ik doe keihard mijn best en bij Spartak vliegen ze er makkelijker in dan hier, maar ik maak mij daar niet druk om. Ik heb zelfvertrouwen en weet dat die goal vroeg of laat zal komen."

Hij heeft vertrouwen in de voorhoede die er nu stata bij Oranje. De laatste twee interlands speelde hij samen met Vincent Janssen en Steven Berghuis. "We voelen elkaar steeds beter aan. Vincent maakt een goede ontwikkeling door, Steven doet het ook heel goed en ik laat het zien bij Spartak. We hebben gewoon een goede aanval en we creëren ook heel veel kansen."

Alle pijlen zijn gericht op de WK-kwalificatiereeks, die wordt gestart tegen Zweden. "Ik denk dat die wedstrijd cruciaal is. Wij moeten de kwalificatiereeks goed beginnen, we moeten naar het WK toe. Omdat we het EK hebben gemist staat er op elke kwalificatiewedstrijd veel druk. We hebben wat goed te maken, voor onszelf, voor het land. We moeten gewoon winnen."