Giovinazzi stunt voor eigen publiek in hoofdrace GP2

Nattekat

Antonio Giovinazzi heeft voor een stunt gezorgt in de hoofdrace van de GP2 op het Italiaanse Monza. De Prema-coureur werd zijn tweede kwalificatieplek ontnomen door een te lage bandendruk, maar kon in de race optimaal profiteren van een safetycar-situatie en wist in de slotrondes op te klimmen naar een eerste plek, gevolgd door Raffaele Marciello en Gustav Malja.

Aanvankelijk leek kampioenschapsleider Pierre Gasly met gemak de overwinning te pakken. De Red Bull-junior had een flinke voorsprong op de directe concurrentie en kon veilig zijn pitstop maken. Ondertussen probeerde een gefrustreerde Arthur Pic, die vanaf de tweede startplek ver terugviel, na zijn pitstop in de Lesmo's Sergio Canamasas binnendoor in te halen. Dit ging echter gepaard met een flinke dosis onderstuur, wat een flinke crash tussen de twee als gevolg had. Canamasas ging zelfs een enkele keer over de kop, met een safetycar-situatie als gevolg.

De uiteindelijke top drie moest nog binnenkomen en kwam dankzij de safetycar met gemak voor Gasly de baan weer op. Door een blunder van de wedstrijdleiding kwam de safetycar achter het trio de baan op, waardoor zij uiteindelijk achteraan de groep coureurs terecht kwam. Het zou nog even duren tot deze fout was hersteld. Na de safetycar ging Marciello aan de leiding, op weg naar zijn tweede overwinning, gevolgd door Malja en Giovinazzi. Giovinazzi had van dit trio nog de beste banden over en wist in twee ronden zowel Malja als Marciello in de eerste chicane te pakken.

In het kampioenschap loopt Giovinazzi flink in op teamgenoot Gasly. Het verschil tussen de twee bedraagt nog maar acht punten. Marciello volgt op nog eens zestien punten achterstand.