In Amsterdam is 24,5 miljoen euro onvindbaar

Redactie

Na het uitpluizen van de boekhouding heeft Amsterdam een bedrag van 24,5 miljoen niet kunnen terugvinden. De kans is klein dat dit nog wordt gelokaliseerd, meldt het stadsbestuur vrijdag.

Eind vorig jaar bleek dat de hoofdstad op zoek is naar een bedrag van 51,1 miljoen euro. De gemeente was dit geld niet tegengekomen tijdens het opschonen van de boekhouding. De stad was bezig om 44 verschillende administraties samen te voegen tot één centrale administratie.

Het budget voor de bedrijfsvoering bedraagt in totaal 1,3 miljard euro. Daarvan was 95 procent uitgeplozen en in dezelfde éénvormige boekhouding ondergebracht. Voor een bedrag van 51,1 miljoen euro moesten de boekhouders nog achterhalen in welke potjes dat zit.

Begroting
Zij hebben de afgelopen maanden 26,6 miljoen euro kunnen 'terugvinden'. Het resterende geld is mogelijk niet naar boven gekomen omdat uitgaven in het verleden niet altijd of niet volledig in de begroting waren opgenomen.

De niet gevonden 24,5 miljoen euro wordt als 'kosten bedrijfsvoering' evenredig verdeeld over alle gemeentelijke diensten. De financiën zijn zodanig op orde gebracht dat het niet meer kan gebeuren, stelt de gemeente.

In Amsterdam is 24,5 miljoen euro onvindbaar
In Amsterdam is 24,5 miljoen euro onvindbaar (Foto: ANP)