Discodel hit in Nijmegen

qltel

Vier studenten uit Nijmegen bedachten een nieuwe snack, de discodel. Het is een frikandel met een discodip en een flinke hoeveelheid mayonaise. De bedenkers bedachten eerst al het 'broodje spee', een broodje met een kaassoufflé, satésaus, chilisaus en uitjes.

"De discodel is een frikandel met een vrij zoete, krokante bite. Buiten de smaak is de kleurrijke snack een lust voor het oog", aldus biologiestudent Richard Gossens (24), die met studievrienden Bas van Lith (23), Sander de Best (23) en Stijn Berger (25) bedenker is van de snack.

Ze hebben zelfs een goede verklaring voor hun 'uitvindingen'. "Vorig jaar gingen we wel 3 tot 4 keer per week uit, dus dan ben je de gewone snacks na het stappen een keer beu. In een dronken bui bestelden we de meest gekke combinaties, zoals een kroket met mosterd en slush puppy en een rauwe bamihap met piri-pirisaus", vertelt De Best. "De frikandel met discodip en mayo beviel zo goed, dat we die ook op andere avonden bleven bestellen en omdoopten tot 'discodel'."

Tot nu toe is de populaire snack alleen te krijgen bij een cafétaria aan het Keizer Karelplein. De snack staat nog niet op de menukaart van de snackbar, maar volgens eigenaar Abdel Ourahou duurt dat niet lang meer. "Er worden er nu tot 20 per week verkocht, steeds meer mensen kennen hem van horen zeggen."