Survivalshow RTL 5 'grenst aan het smakeloze'

qltel

Stichting Vluchtelingenwerk is niet te spreken over de nieuwe survivalshow van RTL 5, The Raft. Daarin moeten twee kandidaten vijf dagen zien te overleven op een vlot. "Zo'n formule in deze tijd grenst aan het smakeloze", stelt Tineke Ceelen van Stichting Vluchtelingenwerk vrijdag in het AD.

RTL zegt dat The Raft 'niets te maken heeft met het echte leven en de afschuwelijke realiteit waarin vluchtelingen zich bevinden'. "The Raft is een entertainmentprogramma waarbij mensen vrijwillig op een vlot gaan om de uitdaging met zichzelf en elkaar aan te gaan. We willen op geen enkele manier een parallel trekken met de vluchtelingencrisis."

Ook de deelnemers vinden dat The Raft, dat vanaf donderdag wordt uitgezonden, ver van de vluchtelingencrisis staat. "Ik heb bootvluchtelingen met mijn eigen ogen gezien, daar heeft dit niets mee te maken", zegt ex-marinier Jorg in De Telegraaf. "Zij zitten met twintig man op een houten bootje van vijf vierkante meter; wij met z'n tweeën op een professioneel reddingsvlot van twee vierkante meter."

Survivalshow RTL 5 'grenst aan het smakeloze'
Survivalshow RTL 5 'grenst aan het smakeloze' (Foto: BuzzE)