EL: Uitslag Liverpool - Manchester United

Redactie

Liverpool heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in de achtste finale van de Europa League. Het heenduel met Manchester United werd gewonnen: 2-0. De return is op 17 maart.

Dat doelman David de Gea voor rust de beste man was bij United zegt genoeg. De Spaanse sluitpost zorgde ervoor dat het halverwege wedstrijd slechts 1-0 stond voor Liverpool. De Gea werd enkel vanaf de strafschopstip geklopt door Daniel Sturridge, die mocht aanleggen na een overtreding van Memphis Depay.

De Gea blinkt uit

Philippe Coutinho had de 2-0 moéten maken, maar de Braziliaanse spelmaker slaagde er niet in een voorzet van Sturridge bij de twee paal binnen te tikken. De Gea kon de slappe inzet keren. De goalie bracht ook oog-in-oog met Sturridge redding en hield tevens Adam Lallana vlak voor de pauze van scoren.

Talent Marcus Rashford bleef na rust achter in het kleedlokaal en manager Louis van Gaal stuurde routinier Michael Carrick het veld in. United ging anders spelen, met drie centrumverdedigers. Daley Blind schoof één linie naar voren, naar het middenveld. Door de wisselingen had United iets meer grip op de wedstrijd.

Firmino doet het

Toch kwam bijna al het gevaar van Liverpool, dat via een afstandsschot van Coutinho bijna trefzeker was. Wederom hield De Gea de ploeg uit Manchester op de been. Gedurende de tweede helft waren ook Nathaniel Clyne en Jordan Henderson dichtbij, maar uiteindelijk was het Roberto Firmino die de score op aangeven van Lallana verdubbelde: 2-0.

Overige uitslagen
Shaktar Donetsk (Oek) - Anderlecht (Bel) 3-1
FC Basel (Zwi) - Sevilla (Spa) 0-0
Borussia Dortmund (Dui) - Tottenham Hotspur (Eng) 3-0
Fenerbahçe (Tur) - Sporting Braga (Por) 1-0
Villarreal (Spa) - Bayer Leverkusen (Dui) 2-0
Athletic Club Bilbao (Spa) - Valencia (Spa) 1-0
Sparta Praag (Tsj) - Lazio Roma (Ita) 1-1