Duitsers roepen om aftreden Platini

Peterselieman

De Duitse voetbalbond heeft Michel Platini vriendelijk doch dringend verzocht om af te treden als president van de UEFA. De Fransman is voor zes jaar geschorst omdat hij dubieuze betaling door voormalig FIFA-baas Sepp Blatter heeft ontvangen die hiervoor eveneens geschorst is.

Officieel staat Platini nog steeds aan het roer bij de Europese voetbalbond, maar wordt vanwege zijn schorsing vervangen door vice-voorzitter Angel Maria Villar Llona. De Fransman wil zijn schorsing tot het bittere eind aanvechten, maar de Duitsers nemen hier geen genoegen mee, zo laat DFB interim-voorziter Reinard Rauball aan Bild weten. Hij eist dat Platini vertrekt. "Daar zou hij de Europese bond een goede dienst mee bewijzen."

Het aftreden van Platini zou bij de UEFA de weg vrijmaken voor het kiezen van een nieuwe voorzitter. De Nederlander Michael van Praag zou hierbij een goede kans maken. Daarnaast moet de UEFA op zoek naar een nieuwe secretaris-generaal, omdat Gianni Infantino gekozen is als nieuwe voorzitter van de FIFA.