Van Bronckhorst prijst vechtlust Feyenoord

Maarten (rubbereend)

Feyenoord moest er 120 minuten voor voetballen, maar het leverde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst wel een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi op. "We hebben altijd geloof gehouden in een goed resultaat", zei Van Bronckhorst donderdag na de zwaarbevochten winst op Willem II (2-1) in De Kuip. "Als je dan vlak voor tijd scoort en aan einde van de verlenging, is dat een beloning voor de getoonde werklust."

Van Bronckhorst erkende dat Feyenoord in de eerste helft slap acteerde. "We voetbalden toen vooral tegen onszelf, dat zag je aan alles. We waren slordig in de passing, hadden geen vertrouwen. Dan wordt het moeilijk voetballen tegen Willem II. Die tegengoal was een voorbeeld van hoe wij voor rust speelden. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet met strijd en aanvallend voetbal."

Tonny Vilhena bracht de aandringende Rotterdammers in de 88e minuut langszij, aanvoerder Dirk Kuijt besliste het duel diep in de verlenging uit een strafschop. "Het was een echte bekerwedstrijd", zei Kuijt. "Wij voetbalden niet goed, maar het gaat om winnen. En dat hebben we gedaan."

Van Bronckhorst prijst vechtlust Feyenoord
Van Bronckhorst prijst vechtlust Feyenoord (Foto: ANP)