FOK! Wat een weer: schijtweer

Monique Verlind (DJMO)

Op het moment van schrijven valt de regen met bakken uit de lucht hier in Alkmaar. Ook in Amsterdam voelt men nattigheid, getuige de posts van Computergirl en Ajaxfan in het Weer, Klimaat en Natuurrampenforum. Het weer van vandaag laat een niet heel ander beeld zien. Overwegend regen en wind, met name in het zuiden des lands. In het zuid-oosten is er zelfs kans op natte sneeuw.

In het noordwestelijk kustgebied staat er wederom een krachtige woei. Het KNMI heeft de waarschuwingen bijgesteld naar code geel voor de kustprovincies.

Deze foto maakte ik onlangs bij een boom die we onderweg naar school tegenkwamen. Ja, hij is niet scherp, maar het is dan ook maar een wazige telefoonfoto.

paddo's in het wild (Foto: DJMO)
Paddo's in het wild (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1493 wordt Puerto Rico ontdekt door Christoffel Columbus.

* In 2005 komt bij een bermbom in Haditha een Amerikaanse marinier om het leven. De mariniers draaien door en houden flink huis onder de inwoners: 24 Iraakse burgers, waaronder 8 kinderen, worden vermoord.

* In 2012 wordt in de zaak Marianne Vaatstra een verdachte opgepakt in Friesland. Hij werd gevonden tijdens een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek.

Mededeling: morgen zal mijn collega de honneurs waarnemen voor het weerbericht! Door persoonlijke omstandigheden ben ik er een dagje niet. En Klapmongeaul ... gedraag je!