Trump beledigt mede-kandidaat Paul

anoniem_22072019030306

In de Verenigde Staten heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weer eens een collega beledigd. Deze keer viel de eer te beurt aan Rand Paul, die net als Trump kandidaat is voor de presidentsverkiezingen in 2016. Volgens Trump heeft Rand Paul niet de goede genen meegekregen van zijn vader, voormalig presidentskandidaat Ron Paul.

Trump, die bij de Republikeinen ruimschoots aan de leiding gaat in de peilingen, deed zijn uitlatingen op Twitter. Hij noemde de senator uit Kentucky zaterdagavond een 'lichtgewicht'. 'Rand Paul kan zich er beter op richten dat hij wordt herkozen in Kentucky; een geweldige staat die te kijk staat dankzij hem', twitterde Trump. 'Ik begreep volledig wat mensen zagen in Ron Paul, maar zijn zoon Rand Paul heeft niet de juiste genen meegekregen.'

Te veel deelnemers
Trump maakte vervolgens kenbaar dat Paul wat hem betreft niks heeft te zoeken op het podium tijdens het tweede Republikeinse tv-debat, komende woensdag. Daaraan doen elf kandidaten mee. 'Er staan te veel mensen op het podium voor dat debat. Rand Paul, die 2 procent scoort in de peilingen, zou niet moeten worden toegelaten als deelnemer', meent Trump.

Het is niet de eerste keer deze campagne dat Donald Trump met modder gooit. Eerder beledigde hij oud-presidentskandidaat John McCain en recent maakte hij opmerkingen over het uiterlijk van Carly Fiorina, de oud-topvrouw van Hewlett Packard, die eveneens een gooi naar het presidentschap doet namens de Republikeinen. 'Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daar op stemmen?', zei Trump. Fiorina sloeg terug: 'Ik denk dat Donald Trump een entertainer is. En ik denk dat ik een leider ben.'

Veel kandidaten
De race om de Republikeinse nominatie kent dit jaar een ongekend hoog aantal deelnemers. In de landelijke peilingen worden zeventien kandidaten meegenomen, in werkelijkheid zijn het er nog meer. Vrijdag trok Rick Perry, oud-gouverneur van Texas, als eerste Republikein zijn kandidatuur in.

De tien deelnemers aan het eerste Republikeinse tv-debat in augustus. Vijfde van links Donald Trump, tweede van rechts Rand Paul.