Twitch Plays Dark Souls verslaat beruchte eindbaas, maar speelt vals

Wouter (2dope)

Het is Twitch Plays gelukt om de beruchte eindbazen Ornstein & Smough uit Dark Souls te verslaan. Het duo werd na vele pogingen gevloerd, en volgt op een tot nu toe 22 dagen durende strijd.

Twitch Plays is een gimmick van Twitch waarin het gebruik maakt van crowdsourcing om een game te besturen. Met andere woorden, de game wordt gespeeld door de viewers, die via het chatveld met tekst-commando's het ingame-personage kunnen besturen. Dark Souls is een bijzonder pittige game en daarom een interessante keuze.

De eerste 90 dagen zat Twitch Plays vast in de eerste locatie uit de game, de undead asylum. Het is nu na 22 dagen gelukt om het te schoppen tot een overwinning op Ornstein & Smough, het dynamische duo in Anor Londo. Het eindbaas-duo staat bekend als buitengewoon lastig en is voor veel spelers een reden geweest om Dark Souls als geheel op te geven.

Hoewel het men eindelijk gelukt is om zover te komen, moet er toch even een kanttekening geplaatst worden bij de overwinning. Twitch Plays speelt namelijk vals; sinds enkele weken maakt het in Dark Souls gebruik van een pauzeersysteem, waarmee de game stil komt te staan en viewers kunnen stemmen op de eerstvolgende move. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Dit neemt natuurlijk een groot deel van de moeilijkheid weg. Een van de redenen dat de game zo moeilijk is, is juist de onmogelijkheid om te pauzeren. Het is nog steeds een knappe prestatie, maar helemaal eerlijk is het niet. Bekijk hieronder het verlossende gevecht waarin men Ornstein & Smough wist te verslaan.